O Restaurante Sinuessa gaña a X edición da semana da tortilla

A Alcaldesa María Barral, a concelleira de hostalaría e festas Ángeles Veiga, os membros do xurado, a concelleira do BNG Amelia Sánchez xunto a o José Manuel Freire representante do Restaurante Sinuessa

O Restaurante Sinuessa impúxose na final da X edición da Semana da Tortilla de Betanzos fronte ao restaurante Casanova, a Vinoteca Versalles, o Bar Galicia, e Casa Carmen que foron finalistas. É a terceira ocasión na que Sinuessa recibe este galardón despois de gañar en 2017 e 2018.

O xurado desta edición estivo formado polo Chef e Estrela Michelín Luís Veira, de *Árbore dá Veira; xunto a Adrián Felipez de Miga e Hünico by Adrián Felípez do DoubleTree by Hilton A Coruña; e Dani López de O Camiño do Inglés.

Ademais da cata a cegas realizada na final, anteriomente, o xurado semanal tamén elixiu as cinco finalistas a través doutra cata a cegas realizada entre os 19 establecementos participantes.

A alcaldesa, María Barral, agradeceu a colaboración e traballo do xurado e a implicación dos hostaleiros en “este certame que cada ano vai a máis. Ese traballo fai que a repercusión que ten a Semana da Tortilla sexa máis importante cada ano e iso contribúe a que Betanzos sexa a día de hoxe o referente deste produto no noso país”.

Tras o xurado profesional, nos próximos días coñecerase o premio popular á mellor tortilla, que sairá dos votos emitidos por quen probase esta semana a tortilla en, polo menos, cinco establecementos. Os participantes entrarán este ano no sorteo de cinco experiencias gastronómicas para dúas persoas nun dos “Restaurantes dá Biosfera”, certificados no ano 2019 na Marca de Calidade, coa colaboración da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.